sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Tiskirättien tuunausta heinäkuussaSuvun naisten perinteisen käsityöillan heinäkuun askartelutuokion epävirallisena mutta tärkeänä sponsorina toimi Paussipaikka, joka sponsoroi meille vinon pinon valkoisia tiskirättejä, joita sukumme naiset sitten pääsivät Salmelan uudella terassilla tuunaamaan.


Joka naiselle oli varattu kolme rättiä taiteilua varten. 
Tuunaustarvikkeina olivat kangasvärit, tekstiilitussit, jokunen sabloona (ja veivi tehdä niitä lisää!). Rätteihin syntyi sekä kuvia että tekstejä.
Päivi oli ensimmäisenä valmis. Villa teki yhden rätin myös Tatulle. Annis koristeli yhden rätin Aatun lausahduksella: rätti väpyskä. Hinni käytti yhden rätin painantaan Nemon jalkoja, Jupu teki Makelle hääpäivärätin ja myös Hanna-Kaisa teki rätin Heikille, uniikilla ja henkilökohtaisella runolla: "Kun käytät rättiä tätä, niin en sua turpiin mätä!" Venla oli myös aikaansaava ja reipas pikku käsityönainen ja sai kaikki kolme rättiään valmiiksi. Upeita! Sofian aika taisi mennä Venlan auttamiseen ja hän joutui ottamaan omat rättinsä keskeneräisinä kotiin ja tekemään ne valmiiksi joskus toisella kertaa.
Suosituin rättimalli on kruunutettu "Princess". Alunperin oltiin ajateltu, että rättien tekeminen on niin nopeaa puuhaa, että täytyy keksiä joku lisäkäsityö vielä päälle, mutta mitäpäs vielä! Koko ilta vierähti iloisesti rättejä tuunatessa, ja sytykeruusut II jäi toteuttamatta. Päivi myös tiesi kertoa meille ilouutisia, että sytykeruusuista on tullut hitti Keski-Euroopassa! Suvun naisten käsityöillasta on siis taas ollut hyötyä muillekin ja kerhomem on saanut onnistuneesti levitettyä askartelun ilosanomaa eteenpäin myös kansainvälisillä markkinoilla! Jee!!!Edellä lueteltujen lisäksi Juhakin oli mukana, mutta ei osallistunut käsitöihin.

3 kommenttia:

  1. Olipas taas mukava ilta, Suomen suvikin meitä helli lämmöllään, ihmeellistä! Make ilahtui kovasti löytäessään jääkaapista shampanjapullon ja hääpäivärätin!!!

    VastaaPoista
  2. On aikas ilo meinaa pyyhkiä pöytiä, ommeinaa sevverta hianot rätit :) Ei olla raaskittu noilla Venlan taideteoksilla pyyhkiä (tai yksi niistä ilostutti V:n Mummua ja Vaaria ja toinen kummisetää ja -tätiä), mutta siis, hyviä on :)

    VastaaPoista
  3. Hmm... kokeilin myös rättien tuunausta ilman asianmukaisia tarvikkeita. Permanent-tussi ei pysy :( Tai ehkä sen ois vaan pitänyt antaa kuivua. Tai rätin olla kuiva. Enpä tiedä, mutta siivosin sitten mustia jälkiä lattiaan... Onneksi lähtivät myös pois!

    VastaaPoista

Hei ja kiitos jos meitä pikku(miksei suuremmalla) viestillä muistaisisit :)