torstai 14. huhtikuuta 2011

Suvun leidien 15. kokoontuminen: Kanat kivitiellä 16.4. klo 15 alkaen

Palmusunnuntain aattona kokoonnuimme siis ompelemaan Tilda-kanoja Sofialle Sofian opastuksessa, sekä muuten vain kotkottelemaan perinteiseen malliin.

Naisvahvuus kanapajassa oli 11: Sofia, Jupu, Matilda, Annis, Satu, Hannis, Jaana, Hinni, Pauliina, Päivi ja Erja.
Lisäksi paikalla häärivät Aatu ja Aino, ja Venla ja Mikko nukkuivat kekkereiden puoleenväliin :) Niin että mun mielestäni on tämän jälkeen aivan turha väittää meitä äänekkäiksi!

Koska kyseessä oli myös ensimmäinen virallinen audienssi Sofian, Mikon ja Venlan uudessa kodissa, esitettiin alkajaisiksi myös perinteinen Onnea uuteen tuuuupaaaan! -laulu. Pauliina on niin ihastunut lallatukseen, että on muuttamassa taas, suvun tulkinnan mukaan vain saadakseen kuulla laulun kolmannen kerran!
Lauluyhtye Viitasen Sisarukset kuuli faniensa toiveet, ja ryhtyi suunnittelemaan levyttämistä. Ettei joka kerran laulun kuullakseen tarvitsisi sittenkään muuttaa. Mahdollisesti tulossa on myös DVD tanssikoreografialla...
Pyydämme tätä anteeksi koko musiikkimaailmalta.Sofia oli emäntänä tehnyt melkoiset esivalmistelut. Kankaat oli kuulemma leikkautettu soiroiksi jo kangaskaupassa, mutta Sofia oli omin käsin rullannut ne herkullisiin tuplapakkauksiin. Osallistujille oli myös kirjoitettu havainnolliset ja selkeät kirjalliset ohjeet kanojen valmistukseen, mutta koskaan ei pitäisi aliarvioida suvun blondiuden määrää... Ohjeista saatiin mitä moninaisempia tulkintoja (suureksi osaksi kyllä myös siksi, ettei ihan joka kohtaa jaksettu lukea) ja ohjeita jouduttiin täydentämään vielä projektin edetessä.

Suuremmilta työtapaturmilta kuitenkin vältyttiin, ja vain neljä tuntia tapaamisen alkamisen jälkeen, valmiina oli 11 tomeraa ja tyylitietoista kotkottajaa. Erityisen sujuva saavutus, kun käytössä kymmenellä ompelijalla oli vain kaksi ompelukonetta.
Ja tokihan välissä ehdittiin syödäkin! Pitkän päivän keskellä lounaaksi oli tarjolla uunilohta ja kasvisgratiinia, jälkkäriksi kahta lajia jätskiä. Omnomnom!

Lopuksi oli ryhmäpotretin aika!


1 kommentti:

  1. Ja se kotkotuksen mitta ja määrä...olis voinu luulla, että jyvät on lopuu.
    Oli aivan IHANAA tildailla.
    Minun henkilökohtainen Thornbirdini
    seisoo niin tomerana komean(värjattyjen) munien muodostaman keon päällä ja tarkkailee valppaana tulevia pääsiäistapahtumia hatun lieriensä alta.

    VastaaPoista

Hei ja kiitos jos meitä pikku(miksei suuremmalla) viestillä muistaisisit :)