keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Täys kymppi! Vähänkö on helmee!!!

Hieman myöhässä tiedetään. Minä tääs yritän treenata tätä blogin kirjoitus touhua, samoin tavoin olen noviisi tässäkin niinkuin olin marraskuun suvun perinteisessä käsityöillassa keltanokkana, eli ihka ensimmäistä kertaa! Vihdoinkin pääsin paikalle, täytyy sanoa!

Ilta, tai oikeastaan päivä pidettiin Anniksen luona ja teemana olivat helmityöt. Päivä aloitettiin jo kolmen aikaan (? muistaakseni), jotta töitä ehdittäisiin tehdä kunnolla. Tarjolla oli vaikka mitä herkkuja, omenapiirakka ainakin oli taivaallista! Konvehtejakin maisteltiin! Oi ja se kanasalaatti! NAM! Kuulin kokeneimmilta suvun käsityöläisiltä, että tämä oli ehkä ensimmäinen iltama kun syöminen ei ollut pääroolissa, vaan oikeasti ne helmityöt!

Annis oli etukäteen kysellyt mitä kukin haluaa tehdä, jotta materiaaleja voitaisiin hankkia etukäten. Kunnianhimoisimmat, eli Hinni, Satu ja Sofia aloittivat tekemään kuusenkoriste palloille upeita helmikoristuksia, Hinni taisi ainakin purkaa työnsä ja aloittaa kertaalleen alusta. Minä tein mahtavan lumihiutaleen, muutaman ärräpään ja Anniksen hermoja raastavan kysymyksen kitinän päätteeksi sain helmihiutaleen valmiiksi ja nyt se koristaa ikkunaani. Sen lisäksi tein kuuseen laitettavan enkelin, myös Päivi ja Jupu tekivät enkeleitä. Annis raukka ei ehtinyt tehdä mitään työtä itse aan hänen aikansa meni muita opastaessa. Hannis teki sellaisia lumihiutaleita myös. Jaana teki rannekorua, ja lupasi meille kaikille sellaiset joululahjaksi. Vaan eipä kuulunut (?) :D Ehkä sitten ensi jouluna...

Paikalla olivat siis Annis, minä Irina, Satu, Hannis, Hinni, Jaana, Päivi, Erja, Jupu, Sofia sekä Venla-vauva. Olikohan Venlallekin ihka ensimmäinen vierailu suvun perinteisessä käsityöillassa? Toivottavasti pääsemme Venlan kanssa molemmat osallistumaan vielä monen monta kertaa hauskoihin käsityöiltoihin.

2 kommenttia:

  1. Juuri noinhan se oli ja oli tosi mukavaa, että noviisit Irina ja Venla pääsivät mukaan. Helmitöihin ei kyllä oikeesti voinut paneutua ruoka suussa ja sitäpaitsi piti pystyä huutamaan: "Tule apuun Annis!"

    VastaaPoista
  2. Mikä anonyymi mää oon?!? Kysyn vaan..

    VastaaPoista

Hei ja kiitos jos meitä pikku(miksei suuremmalla) viestillä muistaisisit :)